0113-750711 info@scooterhurenbrabant.nl

Toeren langs de 7 heerlijkheden route

Datum: 23-06-2023

De Zeven Heerlijkheden route is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route. Deze loopt door het Brabantse landschap en een klein stukje België. Het is een afwisselde traject met veel binnenwegen, weilanden, bossen, over dijken en door kleine dorpjes in Brabant en België. Om die reden is het een superleuke route om met de (e-)scooter of e-chopper te rijden. De officiële start van de route is in Steenbergen, maar je kunt de route natuurlijk ook op ander willekeurig punt oppakken.

De ANWB Zeven Heerlijkheden route is een traject van 100 kilometer. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een deel van de route te rijden. Scooter Huren Brabant heeft opstaplocaties in Ossendrecht en Huijbergen (en Breda). Het parcours loopt langs deze plaatsen: Steenbergen, Wouw, Bergen op Zoom, Hoogerheide, Ossendrecht, Huijbergen, Wouwse Plantage, Nispen, Essen, Schijf, Ruchpen, Bosschenhoofd, Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Dinteloord.

Brabantse heerlijkheden

De naam van deze autoroute heeft een culturele en een historische achtergrond. Dat belooft een Bourgondisch dagje te worden, want het begrip heerlijkheid kun je natuurlijk koppelen aan de bourgondische inslag van de provincie Noord-Brabant. Maar het begrip ‘heerlijkheid’ dateert ook uit middeleeuwse tijden toen bepaalde grondgebieden aan een machtige landsheren toebehoorden. In deze regio sprak men bijvoorbeeld in de zestiende eeuw over de Heerlijkheid Bergen op Zoom. Tot de Heerlijkheid van Bergen op Zoom behoorden (delen van) alle zeven gemeenten langs de route.

Bourgondische maaltijd

Bourgondische maaltijd

De 7 heerlijkheden route is leuk om in goed gezelschap te rijden. Elke gemeente heeft een scala aan ‘heerlijkheden‘ te bieden. Niet alleen kom je langs prachtige (oude) dorpen en steden, ook kun je genieten van het gevarieerde natuurschoon. Verder kun je de term heerlijkheden natuurlijk op je eigen manier invullen. Maak bijvoorbeeld eens een tussenstop bij één van de vele gezellige cafés die je onderweg tegenkomt. Of neem rustig de tijd om van een bourgondische maaltijd te genieten. Natuurlijk kun je ook gezellig gaan picknicken onderweg. Spreek in dat geval met je gezelschap af wie welke heerlijkheden voor onderweg klaarmaakt!

 

 

 

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@scooterhurenbrabant.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Brabant
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Brabant | Sitemap | Realisatie: Steketee Online