0113-750711 info@scooterhurenbrabant.nl

Veel gestelde vragen

Hier hebben we handig alle antwoorden op veelgestelde vragen bij elkaar gezet. Heb je een andere vraag? We zitten voor je klaar om deze te beantwoorden!

E-chopper
Wat is het voor een E-chopper?

Het gaat hier om een E-chopper met een actieradius van 100 km, vanwege de dubbele accu.

Scooter Huren Brabant

Is de E-chopper elektrisch?

Ja het is een elektrische E-chopper.

Hoe hard gaan de E-choppers?

De E-choppers kunnen maximaal 25-30 kilometer per uur rijden. Dit is ook de maximaal toegelaten snelheid en uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit een veilige snelheid is.

Tot hoeveel stuks e-choppers kunnen jullie leveren?

Dat is per verhuurlocatie verschillend, wanneer reserveren via de website niet mogelijk is met de aantallen die u wenst, neem dan contact met ons op via 0113-750711. 

Kunnen de voertuigen ook op locatie bezorgd worden?

Voor groepen vanaf 10 personen hebben wij een haal- en brengservice.
De transportkosten zijn op aanvraag.

Wat als de E-chopper defect raakt onderweg?

Wanneer er een defect optreedt neemt u dan contact op met ons. Wij zorgen voor een oplossing zodat u deze leuke dag gewoon kunt afmaken.

Hoe oud moet ik zijn om op een e-chopper te mogen rijden?

Om op onze e-choppers te mogen rijden moet u minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een scooterrijbewijs of elk ander rijbewijs.

Mag mijn oma van 75 jaar ook nog op een e-chopper rijden?

Ja, iedereen met een (scooter) rijbewijs mag scooter rijden. Aangezien de snelheid 25 km/u is en dit een snelheid is die ook gemakkelijk met een e-bike te halen is, is het voor elke leeftijd leuk om te scooteren.

Geven jullie ook instructies?

Bij het ophalen van de e-choppers ontvangt u altijd uitleg, aangezien u lekker wilt toeren en niet eerst bezig wilt zijn hoe het allemaal werkt. De instructie gaat zover dat wij pas stoppen als u het snapt.

Ik heb nog nooit op een e-chopper gereden. Wat nu?

Wij besteden dan extra aandacht aan de instructie en de uitleg zodat u zonder zorgen en vol vertrouwen op de e-chopper stapt. We willen graag dat u een leuke dag heeft, dus we nemen de tijd voor de uitleg.

Borg
Hoeveel borg moet ik betalen?

Wij gaan er vanuit dat je op een verantwoordelijke manier omgaat met de gehuurde voertuigen. Daarom verwachten wij dat de voertuigen in goede staat worden teruggebracht. Daarom rekenen wij geen borgkosten.

Route
Krijg ik een route mee?

Scooter Huren Brabant beschikt over meerdere routes voor een halve en hele dag scooteren door de omgeving. Afhankelijk van de wensen kan je een route uitzoeken, waarbij wij tips geven voor onderweg.

Je kan zelf ook een route uitzoeken via www.route.nl waar veel routes op te vinden zijn. De routes zijn ook in te scannen middels een QR code.  Op de voertuigen zit een telefoonhouder.

Kan ik een op maat gemaakte route bestellen?

Neem hiervoor ruim van te voren contact met ons op. Wij zullen dan afhankelijk van je wensen een geschikte route samenstellen en vooraf hiervoor de meerkosten vertellen

Bijrijder
Vanaf welke leeftijd mogen kinderen achterop meerijden?

Vanaf 5 jaar mogen kinderen achterop meerijden om ook een leuke dag scooteren mee te maken. 

Tot welke leeftijd mogen kinderen en volwassenen mee achterop?

Er is geen maximum leeftijd voor iemand die achterop wil zitten. Indien de bestuurder geen ervaring heeft met scooterrijden, vinden wij het niet verstandig een volwassen persoon achterop te nemen. Wij adviseren dan om een extra voertuig erbij te huren.

Verzekering/Eigen Risico
Hoe is het Eigen Risico geregeld?

Het standaard Eigen Risico bedraagt € 500,- per scooter.

Wat moet ik betalen bij schade of diefstal?

De huurder is aansprakelijk voor schade ten gevolge van diefstal alsmede alle overige schade, hoe ook genaamd en hoe ook veroorzaakt, aan het gehuurde toegebracht of ontstaan, ongeacht of dit het gevolg is van schuld van de huurder of derden. Bij schade dient de verhuurder te allen tijde ingelicht te worden en dient ter plekke een schadeformulier ingevuld te worden. Bij diefstal of vermissing is de huurder aansprakelijk voor de vervangingswaarde van het gehuurde, de huurderving is daarbij niet inbegrepen. De huurder zal de uit bovenstaand voortvloeiende kosten van herstel danwel of alsmede vervanging, waaronder die van beschadigde onderdelen, aan de verhuurder vergoeden.

Vooruitlopend op de definitieve vergoeding na taxatie, zal alvast het eigen risico van € 500,00 in rekening worden gebracht en ter plekke dienen te worden voldaan. Na taxatie danwel herstel wordt het totale schadebedrag in rekening gebracht, welke per ommegaande dient te worden voldaan. Bij het niet onmiddellijk voldoen van de totale schade worden niet alleen de kosten van de schade, maar ook de (minnelijke) incassokosten, rentes en eventuele hieruit voortvloeiende juridische kosten aan de verhuurder doorberekend;

Wat gebeurt er bij schade?

De schades wordt altijd beoordeeld door de leverancier van onze voertuigen. Onder een beschermkap kan namelijk nog meer defect zijn.

Accessoires
Heb ik een helm nodig op een e-chopper?

Ja, vanaf 1 januari 2023 geldt de helmplicht ook voor scooters, brommers en andere voertuigen met een maximumsnelheid van 25 km/u, aangeduid met een blauw kenteken. Bij het huren van voertuig krijgt u bij ons gratis speed-pedelec-helm in gebruiksleen, de speed-pedelec-helmen zijn lichter en ventileren beter dan standaard helmen.

Lees hier meer: https://www.scooterhurenzeeland.nl/nieuws/met-helm-op-wordt-scooter-rijden-nog-veiliger/

Is er regenkleding beschikbaar?

Nee daar dient u zelf voor te zorgen, bij weersverwachting regen adviseren wij een regenponcho mee te brengen.

Reserveren
Hoe weet ik wanneer de e-choppers beschikbaar zijn?

Op de website kan je zien hoeveel er voor een bepaalde dag nog beschikbaar zijn. Indien de voertuigen die je wilt huren niet beschikbaar zijn, mag je altijd een mail sturen en kunnen wij altijd kijken of hiervoor een oplossing mogelijk is.

Kan ik de scooter ook voor een langere periode huren?

Wij verhuren alleen voor een dag en evenuteel een avond.

Wat betekent een halve dag?

De tijden kunnen per verhuurlocatie afwijken, zie hier voor de tijden per verhuurlocatie:  https://www.scooterhurenbrabant.nl/verhuurlocaties

Wat betekent een hele dag?

De tijden kunnen per verhuurlocatie afwijken, zie hier voor de tijden per verhuurlocatie:  https://www.scooterhurenbrabant.nl/verhuurlocaties

Annuleren
Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Bij slechte weersvooruitzichten kan je tot 24 uur van tevoren je reservering telefonisch omboeken. Wil je de reservering annuleren? Dat kan tot 48 van tevoren geheel kosteloos. Daarna zijn wij genoodzaakt om 50% van het boekingsbedrag in rekening te brengen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@scooterhurenbrabant.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Brabant
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Brabant | Sitemap | Realisatie: Steketee Online