0113-750711 info@scooterhurenbrabant.nl

Maak een scootertocht langs de Brabantse AAA’s

Datum: 08-05-2023

AAA: je zou denken een predicaat voor topkwaliteit. Dat is het misschien ook en wellicht ook in West-Brabant. Maar in het voorjaar betekent AAA daar toch hoofdzakelijk: ansjovis, asperges en aardbeien. Dé streekproducten van de Brabantse Wal. Wat is er nu leuker om dat als thema te gebruiken voor een scootertocht in de omgeving van Bergen op Zoom? Nodig wat vrienden uit en ga op pad. Jij kijkt je ogen uit en sterker nog, je weet niet wat je proeft, zó lekker!

In de maanden mei, juni en juli staat Noord-Brabant in het teken van de triple A. Voor lekkerbekken betekent dit een culinair feestje. In die periode zijn er namelijk asperges en aardbeien. In combinatie met de beroemde ansjovis zijn dit dé ingrediënten voor het zogenaamde AAA-menu. Veel restaurants in West-Brabant laten zich terecht door dit thema inspireren. Zij serveren een heus triple A-menu. Plan je route, start je scooter en gaan! Bij Scooter Huren Brabant helpen ze je vanzelfsprekend graag op weg met de beste route en lekkerste adresjes.

asperges

Asperge als erkend streekproduct

De asperge van de Brabantse Wal is een erkend streekproduct: de Brabantse Wal Asperge. Dat is niet zomaar een erkenning! Daarmee staat de Brabantse Wal Asperge in het rijtje van Goudse kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde: goed culinair gezelschap dus! Je herkent de Brabantse asperge aan de lichte, zilte smaak. Deze smaak ontstaat uit de combinatie van het zuivere grondwater van de Kalmthoutse Heide en de zilte zeelucht die vanuit Zeeland over de Brabantse Wal waait. Afhankelijk van het weer is de Brabantse Wal asperge vanaf april verkrijgbaar.

Traditiegetrouw eindigt het aspergeseizoen op 24 juni (Sint Jan). Op je scooter of e-chopper ontdek je heel eenvoudig waar het ‘witte goud’ geteeld wordt. Voor de aspergeteelt worden namelijk heuveltjes van zo’n 30 centimeter hoog op het land gemaakt, die soms ook nog worden afgedekt met zwart plastic. Die heuveltjes zorgen ervoor dat de asperges makkelijker groeien en beter kunnen worden afgestoken. Wil je asperges mee naar huis nemen? Tal van telers verkopen ze direct in hun (boerderij)winkel.

Ansjovis

Smaakvolle ansjovis

De ansjovis is een smaakvol zout visje dat naar de platen in de Oosterschelde komt om te paaien. Dichtbij Bergen op Zoom wordt de ansjovis op authentieke wijze gevangen. Dat gebeurt met fuiken. Deze methode heet weervissen. Het is de meest oude vorm van vissen en vergelijkbaar met de eendenkooi. Familie Van Dort uit Bergen op Zoom is de enige familie in heel Nederland die nog ansjovis mag vangen. Zodra het bordje met de tekst ‘Verse ansjovis verkrijgbaar’ aan de Artilleriestraat 63 verschijnt, ontstaat er een run op dit heerlijke visje. Het is de moeite waard om even met je scooter die kant op te rijden. Wie weet heb je geluk en kun je een portie ansjovis op de kop tikken.

Aardbeien

De lekkerste zomerkoninkjes

Waar de asperge ook wel de ‘koningin der groenten’ genoemd wordt, krijgt de aardbei de trotse naam ‘zomerkoninkje’. Een perfect koppel, dat spreekt voor zich! De regio West-Brabant/Antwerpen is het grootste aardbeienteelt gebied van Europa! Dat ontdek je ongetwijfeld tijdens je scootertocht door West-Brabant. De aardbei wordt meestal gebruikt voor het nagerecht van het AAA-menu. Dit heerlijke fruit wordt aan huis verkocht bij tal van boerenbedrijven in de regio. Het is moeite waard om even te stoppen en wat aardbeien te kopen voor thuis!

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en/of vul het contactformulier in.

0113-750711 info@scooterhurenbrabant.nl Contactformulier
Klanten over
Scooter Huren Brabant
We hebben hier 13 scooters gehuurd om door Zeeland te touren, de scooters zijn in top conditie en de batterij gaat echt lang mee. We hebben 65km gereden met veel wind tegen bv op de zeelandbrug , de scooters doen het ook dank prima We kwamen terug met halve accu nog vol. Ook de dames in de groep vonden het allemaal heel leuk en makkelijk om te rijden. Afstanden in Zeeland zijn altijd best ver, dus een e-scooter is dan net effe handiger dan een e-bike als je ergens naar toe wilt. De service van Lennert en z'n team was top.
Leendert Vis
Leendert Vis
26/09/2022
Lekker toeren op een E-chopper of een fat-bike ff los van alles en uitwaaien. Ook heel verrassend met een E-tug op pad en genieten van de omgeving, helemaal top.
Richard Jornick
Richard Jornick
25/09/2022
We hebben een fantastisch leuk bedrijfsuitje gehad dankzij Lennert van Scooter Huren Zeeland! Hij dacht met ons mee, was flexibel en de communicatie verliep vlot en goed. Echt top!
Speedheat Nederland
Speedheat Nederland
16/09/2022
Prima service! Alles goed geregeld! Echte aanrader om een te bezoeken en eventueel scooter te huren voor prachtige rit door Zeeland!
Gert-Jan van Manen
Gert-Jan van Manen
24/08/2022
Was top!!
16/08/2022
Een middag op de scooters gereden met z'n zessen, na een goede uitleg hebben we genoten van een fijne rit op de degelijke scooters en het was ook heel gezellig, bedankt Lennert!
Tonny Overbeeke
Tonny Overbeeke
12/08/2022
Top verhuurder, goede info en uitstekend matriaal
Dirk Vanderhaeghe
Dirk Vanderhaeghe
12/08/2022
Met onze kinderen een scooter gehuurd. Bij aankomst bleek dat we online een verkeerde versie gekozen hadden maar geen enkel probleem! Ter plaatse opgelost en met onze kinderen van 5 en 8 jaar een super dag gehad. We kregen een prachtige route mee die je zelf nooit zou verzinnen met leuke eet en drink stops. Zeker een aanrader! Fam. Valk
Bas Valk
Bas Valk
11/08/2022

Wilt u ook een review achterlaten?

Copyright Scooter Huren Brabant | Sitemap | Realisatie: Steketee Online